Wells fargo platser i michigan http://livetsomgava.nu/cialis-apotek.html Mount vernon vårdcentral http://livetsomgava.nu/viagra.html bantningspiller på dr oz

Halvförsäkring

En halvförsäkring är en försäkring som ger extra skydd utöver den obligatoriska trafikförsäkringen. Den ger normalt brand-, maskin-, räddnings-, rättsskydds- och stöldförsäkring. Halvförsäkringen är en av de mest tecknade försäkringen för bilar i Sverige.

  • Brand – Täcker exempelvis brand i motorrummet vid kortslutning eller totalbrand vid bensinläckor.
  • Glas – Täcker skador på glas exempelvis vid stenskott.
  • Maskin – Ersätter skador på motor och elektronik upp till en viss ålder och eller viss körsträcka.
  • Räddning – Ger dig tillgång till bärgning om du råkar ut för en olycka under färden och gäller för både transport av förare, passagerare och själva fordonet.
  • Rättsskydd – Ger dig ett ekonomiskt skydd vid eventuell tvist.
  • Stöld – Täcker stöd av bilen och de skador som kan orsakas bilen i samband med detta. Biltillbehör, exempelvis bilstereon täcks också av detta. Andra lösa föremål i bilen täcks av hemförsäkringen.

Ska jag välja halvförsäkring?

Det är alltid svårt att ge rådgivning på vilken försäkring som passar just dig och din bil bäst innan man har mer information om fordonet. Men vilken försäkring som är bäst beror ofta på värdet av din bil. Är det en ny bil som är yngre än 15 år skulle vi på Penza rekommendera en halvförsäkring eller helförsäkring. Men om bilen är äldre än 10 år kan man fundera på om det räcker med en halvförsökring.

Köper du en sprillans ny bil så ingår där ofta normalt sett en vagnskadegaranti och då brukar det räcka med en halvförsäkring för att komma upp i samma skydd som helförsäkring.

Vad är Delkasko?

De delar som ingår i en halvförsäkring brukar kallas för delsko (exklusive trafikförsäkring) Vad som ingår kan variera mellan olika försäkringsbolag samt även mellan bolagens olika försäkringsprodukter. Ibland kan det också hända att några delar är tilläggsförsäkringar. Tänk också på att alla bolag har olika kostnader för självrisker på de olika delarna. Var nogrann när du letar halvförsäkring och jämför alltid innan du bestämmer dig för ditt val.

Penza Finans
Register New Account
Reset Password
Compare items () compare