Wells fargo platser i michigan http://livetsomgava.nu/cialis-apotek.html Mount vernon vårdcentral http://livetsomgava.nu/viagra.html bantningspiller på dr oz

Låna pengar av andra privatpersoner

Låna pengar av andra privatpersoner: Du kanske redan är bekant med den nya metoden inom lån som går ut på att man lånar pengar andra privatpersoner. Detta betyder självklart också att du som privatperson kan låna ut pengar till andra med ränta. Den nya låneformen kallas också för peer to peer (P2P-lån) eller peer to peer-lending på engelska. Det finns idag ett par svenska spelare på marknaden som verkligen har visat att denna nya låneform har en framtid framöver.

Den största aktören idag inom denna låneform heter Lendify. De tillhandahåller en tjänst som gör att privatpersoner kan låna pengar av varandra. Här finns två varianter av lån. Det lån man kan ansöka på Lendify är Privatlån på 5 000 kr upp mot 300 000 kr.

Hur lånar jag på Lendify?

Det finns egentligen ingen skillnad på att låna via Lendify eller någon annan bank i Sverige. I alla fall inte i själva ansökan. När du är ute efter att låna pengar anger du samma typ av uppgifter som ett ”vanligt” lån. Därefter kommer du även ange vilket syfte du har med lånet samt belopp. Efter detta är det upp till långivarna på marknadsplatsen att ta ett beslut om en investering och ett lån ska godkännas eller ej.

När du fått ihop 100% av lånet du ansökt om kommer Lendify att betala ut dina pengar till det bankkonto som du nämt i ansökan.

Är det billigare att låna via Lendify?

Om vi tittar närmare på om det är billigare att låna av andra privatpersoner så ska det i grunden bli det. Det intressanta här är att investerarna eller långivarna tävlar om att få ge ut lån till låntagarna på sajten. Genom att det blir en slags tävling som handlar om att kunna erbjuda lägst ränta så är målet att du som låntagare ska få detta också.

Lendify tar ut en förmedlingsavgift men avgiften för de flesta lån är så låg att den fortfarande täcks av vad som sparas på att inte vända sig till en mer traditionell långivare.

 

Kika gärna in vår jämförelse av lån och prova på en ansökning via Lendify. Hur många svar du kommer att få beror till stor del till vad dina pengar och ditt lån ska användas till. Men det är värt ett test!

Penza Finans
Register New Account
Reset Password
Compare items () compare