Wells fargo platser i michigan http://livetsomgava.nu/cialis-apotek.html Mount vernon vårdcentral http://livetsomgava.nu/viagra.html bantningspiller på dr oz

Låna pengar på kreditkort

Låna pengar på kreditkort: Är du ute efter ett lån på en mindre summa för att kanske täcka öväntade utgifter? Då finns det några alternativ som du kan ta vara på. Det många säkert hade valt att göra i detta fall är att ansöka om ett lån i form av smslån eller kanske ett privatlån. Det är inte ovanligt att många tar dessa alternativ då det råder brist på kunskap inom området. Vilket alternativ som passar dig bäst avgörs i regel av storleken på den summa pengar som du behöver låna. Men låt säga att det inte är så pass mycket så du behöver ta ett privatlån (50 000 kr upp mot 500 000 kr).

Då finns det ett lånealternativ som kan göra att du håller ner konstnaden på lånet. Detta alternativ är att utnyttja krediten på ett kreditkort.

Skaffa-kreditkort

Kreditkort billigare än att låna pengar

Nu kan det vara så att du inte har ett kreditkort tillgängligt men om du har finns det möjlighet att göra uttag i vilken bankomat som helst på exakt samma sätt som du tar ut pengar från ditt bankkort. Kostnaderna som tillkommer vid ett uttag behöver inte bli högre än en uttagsavgift. Men vill du vara noga kan du alltid lägga på den årsavgift du har på ditt kreditkort.

Det viktiga att komma ihåg här är att ditt uttag självklart ska betalas tillbaka också. Olika kredtikort har olika räntefria krediter men normalt brukar den räntefria perioden ligga på omrking 45 dagar. Värt att notera att detta alternativ inte går att välja om du har ett vanligt kreditkort. Då brukar det vanligtvis komma en faktura på hela beloppet i slutet av varje månad, och den går inte att dela upp. American Express i Sverige fungerar på detta sätt. Men om det skulle krisa ordentligt med återbetalningen går det dela upp summan. Om man inte gjort det flera gånger innan dvs.

Väljer du en storbank kommer du att få betala minst ett belopp i storleksordningen 35-40 kr per uttag. Hos SEB gäller till exempel att du betalar 35 kr om du har ett MasterCard och 3% (minst 40 kr) av uttaget belopp om du har ett Eurocard. För Nordeas MasterCard gäller en avgift på 2% av uttaget (minst 40 kr). Väljer du i stället någon av nischbankerna är det inte säkert att du behöver betala något över huvud taget. För ICA Bankens kort Bankkort Plus utgår inga uttagsavgifter. Så behöver du låna pengar så är detta alternativ absolut värt att kika närmare på.

Alltid jämföra räntor

Som vi alltid säger så är det viktigt att jämföra räntorna mellan de olika bankerna innan du tar ett slutgiltigt val. Kreditkort kostar att äga. Ofta är det en årsavgift som ska betalas och den ska du alltid kolla så du vet att du har råd med den, kan variera från 100 kr/år upp mot 6000 kr/år. Sen är det viktigt att kolla räntan. Räntan är mycket viktigare då höga procent kan leda till dyr användning. Just nu är skillnaden mellan det billigaste och det dyraste kortet nästan 10%. Storbankerna ligger i topp medan ett par av nischbankerna som fungerar som kreditmarknadsbolag erbjuder de minst förmånliga räntorna.

Jämför lån hos oss på Penza innan du bestämmer dig. Se räntor och villkor direkt på vår sajt!

Penza Finans
Register New Account
Reset Password
Compare items () compare